De meester komt thuis

De collectie van het Rubenshuis wordt verrijkt met een tiental meesterwerken uit de kunstgeschiedenis. Stuk voor stuk gaat het over topstukken die het verhaal over het leven en werk van de meester versterken. Een (her)ontdekking van het Rubenshuis meer dan waard!
vrijdag 01 juni 2018 tot maandag 31 december 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

Topwerken verrijken collectie Rubenshuis

Rubens' palazzo in Antwerpen is één van de bekendste kunstenaarswoningen ter wereld. Wie het Rubenshuis binnenwandelt, betreedt de leefwereld van de meester. Het is hier dat Rubens vreugde en verdriet beleefde met zijn familie, het is hier waar de meeste van zijn kunstwerken het levenslicht zagen, het is hier waar hij vrienden en vooraanstaande gasten ontving.

Met het oog op 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert' wordt de collectie van het Rubenshuis verrijkt met een tiental bijzondere meesterwerken. Eerder verwelkomde het Rubenshuis al een werk van Tintoretto en twee Van Dycks. Deze krijgen nu nog meer gezelschap. Er komen meesterwerken van Italiaanse meesters die Rubens inspireerden, werken van enkele van zijn meest getalenteerde leerlingen, topwerken van Rubens' hand die voor het eerst sinds hun vertrek terugkeren naar de plek waar ze werden geschilderd. En er is natuurlijk Rubens' zelfportret, dat tijdens een grondige restauratie veel nieuwe geheimen prijsgaf.

In de aanloop van het festival worden de nieuwe aanwinsten bekendgemaakt.

 

Praktisch

De meester komt thuis

  • Van 1 juni t/m 31 december 2018
  • Van 10 tot 17 uur (gesloten op maandag)
  • Prijs: € 8/ € 6 / gratis

Meld je aan voor onze nieuwsbrief