Museumnacht

Evenement

Op zaterdag 5 augustus 2017 staat de Museumnacht in het Rubenshuis helemaal in het teken van David Bowie met heel veel muziek.
zaterdag 05 augustus 2017 tot zondag 06 augustus 2017 van 19:00 tot 01:00
Gezinnen, Individuele bezoekers, Jongeren, Kinderen

Programma

Bowie Tribute door DJ Boat

Van 20 t/m 24 uur - gelijkvloers

Sinds kort hangt in het Rubenshuis een schilderij van de Venetiaanse schilder Tintoretto, afkomstig uit de voormalige collectie van David Bowie. Dit altaarstuk was één van Bowie's eerste kunstaankopen. De verzamelaar die het kocht, geeft het in bruikleen aan het Rubenshuis.

Museumnacht is het moment om hulde te brengen aan de rockgod. Op de binnenplaats zal DJ Boat de ene na de andere Bowie-klassieker draaien.

 

Photobooth en buttons in Bowie-stijl

Van 19 t/m 24 uur - gelijkvloers

Bowie was een artiest met verschillende gedaantes: The Man Who Fell to Earth, de Thin White Duke, Ziggy Stardust, Major Tom, Blackstar. Laat jezelf, met of zonder zelfgemaakte button, in Bowie-stijl op de foto zetten in onze photobooth. Share your smile!

 

Briljant bezoek

Van 19 tot 1 uur - gelijkvloers en eerste verdieping

Het Rubenshuis ontvangt regelmatig briljant bezoek: kunstwerken die tijdelijk te zien zijn. Deze topstukken zijn afkomstig uit publieke of particuliere collecties en vullen het verhaal van onze collectie aan.

Soms zijn het spectaculaire ‘zolderschatten’: eeuwenoude werken die plots opduiken met een ongelofelijk verhaal. Deze tijdelijke aanwinsten hangen tussen de vaste opstelling van het museum.

 

Voor kinderen: Speurtocht van Vlieg

Van 19 tot 22 uur - gelijkvloers en eerste verdieping

Het Rubenshuis was niet altijd een museum. Vroeger leefde en werkte de schilder Rubens er. Vlieg heeft een schat verborgen in het huis en daagt jonge speurders uit.

Ga je mee op zoek? Aan de balie ontvang je alvast enkele tips. De zoektocht leidt je stap voor stap naar de schatkist… Wie de schat vindt, krijgt een leuke verrassing.

 

Praktisch

Museumnacht Antwerpen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief