Nieuwe bruiklenen

Het Rubenshuis krijgt regelmatig briljant bezoek over de vloer. Het zijn topstukken van Antwerpse meesters zoals Anthony van Dyck, Jacob Jordaens of Rubens. De werken worden tijdelijk - en meestal in wereldprimeur - aan het publiek getoond. Het museum verwerft deze parels op een slimme manier: het zijn langdurige bruiklenen. Dankzij goede contacten met verzamelaars blijft het Rubenshuis u verbazen.

Door de hoge prijzen op de kunstmarkt is het voor veel musea onbetaalbaar geworden om werk aan te kopen van grote namen. Daarom gaat het Rubenshuis sinds enkele jaren actief op zoek naar langdurige bruiklenen. Met dit briljant bezoek kunnen wij u laten genieten van topstukken van Rubens, Van Dyck en hun getalenteerde tijdgenoten.

 

Bruiklenen

Bruiklenen zijn werken uit particuliere of openbare collecties, die tijdelijk in het Rubenshuis getoond worden. De werken vullen de lacunes in de eigen collectie op. Ze tonen telkens op een nieuwe manier de veelzijdigheid van Rubens.

 

Jaren onderhandelen

Het verkrijgen van langdurige bruiklenen is vaak een kwestie van jaren onderhandelen met verzamelaars. Zij kiezen er bewust voor om hun werk in het museum te tonen. Daar wordt het bewaard in goede omstandigheden. Onderzoekers krijgen de kans om het te bestuderen en u kan ervan genieten. Op deze manier kan het Rubenshuis met beperkte budgetten en op een slimme manier blijven verrassen.

 

Wereldprimeurs

Momenteel kan u in het Rubenshuis verschillende wereldprimeurs bekijken. Het zijn stukken die onlangs zijn opgedoken in de handel of die na een restauratie opnieuw aan een Antwerpse grootmeester kunnen worden toegeschreven. Zo is momenteel het portret van Clara-Serena , ‘Verborgen Van Dyck’ of het Zelfportret van Anthony van Dyck in wereldprimeur te zien.

 

Briljant Bezoek: bijzondere bruiklenen uit de hele wereld

Meld je aan voor onze nieuwsbrief