Rubens Experience Center

Open in najaar 2019

In het najaar van 2019 opent in het Rubenshuis het Rubens Experience Center. Een gloednieuw gebouw waarin u Rubens ‘beleeft’. En dat mag u letterlijk nemen.

U stapt er in het leven van Peter Paul Rubens. En u ontdekt er de vele fysieke en mentale sporen die de meester naliet in zijn eigen huis, in de stad en de wereld.

 

Opening in najaar 2019

Hoe? Dat blijft nog even geheim. Maar lang hoeft u niet te wachten, want tijdens het festivaljaar Antwerp Baroque 2018. Rubens as an inspiration gaat de eerste spade in de grond.  En in het najaar van 2019 is het al zo ver. Dan opent het Rubens Experience Center zijn deuren met de expo Designed by Rubens.  Tegelijkertijd opent ook het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opnieuw zijn deuren.

 

Interactief bezoekerscentrum

Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen investeren samen 6 miljoen euro in het project. Het gloednieuwe gebouw verrijst naast en tussen de bestaande historische gebouwen op de Rubenssite. Het zal onderdak bieden aan een interactief bezoekerscentrum waarin u Rubens zal beleven. Dankzij multimedia stapt u binnenkort in het leven van de meester.

Samen met een open, uitnodigend en toegankelijk gebouw creëert het Rubenshuis ook een nieuwe visie op het onthaal. Het bezoekerscentrum reikt sleutels aan voor duiding, verdieping én nog meer beleving. Tegelijkertijd ontdekt u er de vele fysieke en mentale sporen die de meester naliet in het Rubenshuis, in de stad en de wereld.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief