De meester leeft

Tentoonstelling

Nieuwe topstukken en verborgen geheimen. Dat heeft het Rubenshuis voor u in petto tijdens ‘Antwerpen Barok 2018’. De collectie wordt verrijkt met nieuwe meesterwerken. Rubens’ geheimen ontdekt u dankzij de restauraties van het Zelfportret, de portiek en het tuinpaviljoen.
vrijdag 01 juni 2018 tot zondag 13 januari 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

Ontdek nieuwe topstukken en meesterwerken

Peter Paul Rubens is de gastheer van het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. Startpunt voor de festiviteiten is het Rubenshuis. De collectie wordt verrijkt met meesterwerken van enkele van zijn meest getalenteerde leerlingen en tijdgenoten én topwerken van Rubens' hand die voor het eerst sinds hun vertrek terugkeren naar de plek waar ze werden geschilderd.

Blikvanger is Rubens’ ‘Marteldood van de Heilige Andreas’ uit de Fondación Carlos de Amberes te Madrid, een werk dat voor het eerst in bijna 400 jaar terug thuis komt. Het Rubenshuis pakt ook uit met een zelfportret van Jordaens. Het museum slaagt er als enige ten Noorden van de Alpen in om zelfportretten van Rubens, Van Dyck én Jordaens te presenteren.

Klik hier voor meer info

 

Wandel op de portiek

De werkzaamheden aan de portiek en het tuinpaviljoen zijn nog volop bezig. De imposante portiek – de eyecatcher van het Rubenshuis –  is dus niet in zijn geheel te zien. Maar wel én alleen tijdens ‘Antwerpen Barok 2018’ kan u de stellingen op gaan en de restauratie live volgen.

Rondleidingen, werfbezoeken en diverse digitale toepassingen tonen niet alleen het vakmanschap en de expertise van de restaurateurs. Nooit eerder kwam u zo dicht bij de architectuur van Peter Paul Rubens.

Klik hier voor meer info

 

Rubenshuis tipt: Michaelina

In het MAS is het Rubenshuis te gast met de tentoonstelling ‘Michaelina. De leading lady van de barok’.

Maak kennis met het uitzonderlijke talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren. Haar werk is zo veelzijdig en uniek dat het alle kunsthistorische verbeelding tart.

Klik hier voor meer info

 

Nergens dichter bij Rubens

Nergens ter wereld komt u dichter bij Rubens dan in het Rubenshuis. Hier woonde een van de grootste kunstenaars ooit, met zijn eerste en tweede vrouw, en kinderen. Hier schilderde hij in zijn majestueuze atelier, samen met zijn medewerkers. Hier kuierde en filosofeerde hij met vrienden in zijn tuin. Hier koesterde hij zijn weergaloze kunstverzameling. Hier stierf hij in 1640. In zijn huis toont Rubens echt wie hij was: schilder, kunstverzamelaar, vader, vriend en architect.

Tijdens ‘Antwerpen Barok 2018’ is een (her)ontdekking van het Rubenshuis meer dan waard!

 

Praktisch

De meester leeft

  • Van 1 juni 2018 t/m 13 januari 2019
  • Van 10 tot 17 uur (gesloten op maandag)
  • Prijs: € 10/ € 8 / gratis

Koop uw ticket in het museum of via onderstaande knop.

Bestel tickets

B-Dagtrip

Voordelig met de trein naar De meester leeft. Klik hier voor meer info

Baroque Festival Card

De Baroque Festival Card geeft gratis toegang tot alle expo's van Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert en Monumentale Kerken. De kaart is 48 uur geldig en kost € 25 en wordt verkocht in de bezoekerscentra aan de Grote Markt & in het Centraal Station, in het Rubenshuis en online.

 

Over Antwerpen Barok 2018

De 'Meester leeft' maakt deel uit van het stadsfestival 'Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert'. Het volledige programma vindt u op www.antwerpenbarok2018.be.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief