Museumnacht

Evenement

Zaterdag 3 augustus wordt een klassieke museumbeleving ondersteboven gedraaid. 20 musea zetten van 19 tot 1 uur 's nachts hun deuren open en verrassen met muziek, vertellingen, workshops en dans. Ook het Rubenshuis doet mee, ontdek hier het programma.
zaterdag 03 augustus 2019 tot zondag 04 augustus 2019 van 19:00 tot 01:00
Individuele bezoekers

In het Rubenshuis maakt u kennis met de wereld van Peter Paul Rubens, één van de briljantste en meest veelzijdige kunstenaars aller tijden.

Tijdens Museumnacht ontdekt u waarom Italië de grote inspiratiebron was van Rubens. De Kleine Expeditie vertelt u waarom Rubens mythologische figuren op zijn portiek en tuinpaviljoen plaatste en voor kinderen is er een speurtocht naar een schatkist.

 

Programma

Speurtocht van Vlieg

  • Doorlopend van 19 tot 22 uur
  • Gelijkvloers en eerste verdieping

Het Rubenshuis was niet altijd een museum. Vroeger leefde en werkte de schilder Rubens er.

Vlieg heeft een schat verborgen in het huis en daagt jonge speurders uit. Ga je mee op zoek? Aan de balie ontvang je alvast enkele tips. De zoektocht leidt je stap voor stap naar de schatkist… Wie de schat vindt, krijgt een leuke verrassing.

 

Italië als inspiratiebron

  • Doorlopend van 19 tot 1 uur
  • Gelijkvloers en eerste verdieping

Van 1600 tot 1608 woonde Rubens in Italië. Hij liet geen moment verloren gaan om de kunst van de Romeinse oudheid en de Italiaanse renaissance te bestuderen.

Deze jaren waren een blijvende inspiratiebron voor zijn werk. Kom meer te weten over Italië en Rubens aan de hand van een parcours door de vaste collectie van het museum.

 

De mythologische verbeelding – De Kleine Expeditie

  • Van 19.30 tot 22.30 uur
  • Tuin

De vertellers van De Kleine Expeditie laten u kennismaken met de mythologische figuren die staan afgebeeld op de pas gerestaureerde portiek en tuinpaviljoen van het Rubenshuis.

Wat zijn de verhalen achter deze figuren? En waarom koos Rubens ervoor om ze af te beelden op de eyecathcers van zijn woning?

 

Praktisch

Museumnacht Antwerpen

  • 3 augustus 2019
  • Van 19 tot 1 uur

Tickets

Lees hier meer over de tarieven

Bestel hier uw ticket

Toegankelijkheid

Enkel de tuin en het gelijkvloers zijn toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief