Nieuwe werken in de opstelling

Naar goede gewoonte vernieuwt het Rubenshuis regelmatig de opstelling met nieuwe werken. Absolute blikvanger dit najaar is de Heilige familie met papegaai van Rubens, een bruikleen van het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA). Het werk is te bekijken in het groot atelier.

Het museum kon ook een werk aankopen met de steun van de vriendenvereniging. Het gaat om De jonge Hercules in gevecht met twee slangen, een schilderij van Otto van Veen, de eerste leermeester van Rubens. Daarnaast liet het museum een werk uit de eigen collectie restaureren: De aanbidding van de koningen van Adam van Noort, de tweede leermeester van Rubens. 

Met Hoofdstudie toont het museum een werk uit het atelier van Rubens en tenslotte zijn er nog vier werken die terugkeren in de vaste opstelling: het Portret van Marguerite de Lorraine van Anthony van Dyck, De infante Isabella in het habijt van de Clarissen van Peter Paul Rubens, Christus verschijnt aan de heilige Catharina van Siena van Daniël Seghers en uit de eigen collectie Mars en Venus, een werk van Vincent Sellaer.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief