Met het gezin naar het Rubenshuis

Ok kids, even opletten! Wie wil er op bezoek gaan bij de familie Rubens? Die woonde lang geleden, toen mensen rare kleren en grote hoeden droegen, in een heel mooi huis midden in Antwerpen. Peter Paul, dat is de papa, heeft heel veel en hele mooie kunstwerken gemaakt. Hij had ook veel kinderen, wel acht. Zijn huis is heel groot en je kan er heel veel doen. Zelf een belangrijk kunstenaar zijn, bijvoorbeeld. En weet je wat het leukste is? Als je nog geen twaalf bent, moet je niks betalen. Alleen je ouders meebrengen. Hebben die ook eens een leuk dagje uit.

Op zoek naar een leuke activiteit met het gezin?

 

Muizen in het Rubenshuis

Speurtocht

 • Voor kinderen tot 12 jaar
 • Prijs: € 3
 • Te koop aan de kassa

Muizen op bezoek in het Rubenshuis. Ze spoken vanalles uit in het huis van de wereldberoemde kunstschilder Rubens. Zoek uit wat er allemaal misloopt. Het boekje staat vol leuke illustraties, spelletjes, kleurplaten, wist-je-datjes en er zit een vrolijke set stickers bij.

Kinderen maken spelenderwijs kennis met Rubens, zijn familie, zijn huis en zijn werk. En het is ook een mooi aandenken aan een onvergetelijke dag.

Lees meer

 

Meester Rubens

Zoekblad

 • Voor kinderen tot 12 jaar
 • Prijs: gratis
 • Te verkrijgen aan de kassa

Rubens kon schilderen als geen ander. Met het zoekblaadje op zak leren kinderen op speelse wijze Rubens als veelzijdig kunstenaar kennen. Naast schilderijen maakte hij immers ook ontwerpen voor wandtapijten, beelden, prenten en nog veel meer. 

Spelletjes, raadsels en weetjes wijzen de kinderen de weg door het museum. Voor de ouders is er een apart blaadje met de antwoorden en achtergrondinformatie. Plezier voor het hele gezin!

Lees meer

 

Thuis bij Rubens

Zoekblad

 • Voor kinderen tot 12 jaar
 • Prijs: gratis
 • Te verkrijgen aan de kassa

Dit museum was vroeger het huis waar Rubens leefde en werkte. Ook een beroemd kunstenaar moet eten, drinken en slapen. En net zoals wij hield Rubens van zijn familie, zat hij graag in de tuin en ontving hij gasten in zijn huis.

Spelletjes, raadsels en weetjes loodsen kinderen door zijn huis. Er valt in elke kamer wel wat te beleven. Voor de ouders is er een apart blaadje met de antwoorden en achtergrondinformatie. Plezier voor het hele gezin!

Lees meer

 

Vakantieateliers

Creatieve workshops

Kinderen kunnen tijdens de schoolvakanties verschillende ateliers volgen in het museum. Ze steken de handen uit de mouwen en kruipen in de huid van een kunstenaar.

Knutselen, schilderen, tekenen, knippen en plakken, er is voor elk wat wils. Uniek: de workshops gaan door in het museum.

 

Het Rubenshuis bij u thuis?

Knutselen met Rubens

 • Voor jong en oud

Maak een kijkdoos met figuren en schilderijen uit de tijd van Rubens. De tekeningen en de beschrijving over hoe je de kijkdoos maakt, kan je hier downloaden. Op de plaatjes staan schilderijen uit het Rubenshuis die je kan inkleuren. In de lege kaders maak je je eigen schilderij.

Lees meer

 

Het museum, een goedkoop dagje uit!

Een museumbezoek vormt een leuke daguitstap om tot rust te komen, zonder dat u veel geld hoeft uit te geven.

 • Op normale dagen betalen volwassenen 8 euro in veel Antwerpse musea, maar wie het slim speelt, gaat helemaal gratis. Het lijkt een goed bewaard geheim: op de laatste woensdag van de maand mag iedereen vrij het museum binnen.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar bezoeken het museum gratis. U kunt nooit vroeg genoeg beginnen met hen te laten kennismaken met cultuur!
 • Ook oma en opa genieten van een fikse korting op de toegangsprijs.
 • Inwoners van Antwerpen mét een A-kaart kunnen het museum gratis binnen.

 

Uit in Antwerpen

Daguitstap

Antwerpen is een veelzijdige stad waar steeds iets te ontdekken is. Start de dag in een van de vele musea. Fan van mode, fotografie of geïnteresseerd in de geschiedenis van Antwerpen? Er is voor elk wat wils. Combineer je bezoek aan het museum met een andere activiteit. Zo maak je er een leuke daguitstap van. We geven je wat inspiratie:

 • Een klassieker: bezoek de Zoo van Antwerpen. Kinderen vinden weinig zo mooi als hun lievelingsdieren in het echt te zien en ook voor de ouders is het een leuke uitstap, zeker nu de hele zoo een grondige opknapbeurt heeft gekregen met grotere verblijven en een heropend vogelhuis.
 • In de bibliotheek kunnen kinderen enkele uren zoet zijn. Niet alleen de boeken brengen plezier, verschillende bibliotheken doen bovendien activiteiten voor de kleinsten. Zij kunnen luisteren naar prachtige voorleesverhalen of knutselen terwijl u geniet van een roman.
 • Samen met uw kinderen naar het theater gaan is altijd een goed idee, want voorstellingen voor kinderen zijn vaak even leuk voor volwassenen.
 • Bij mooi weer kan je een park opzoeken. Antwerpen telt een groot aantal parken en groen zones. Je kan er kuieren, een boek lezen, picknicken. En de kinderen kunnen zich uitleven in de speeltuin. Denk aan Park Spoor Noord, het Boekenbergpark en het Middelheimpark.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief