Museumshop

Een schilderij van Rubens ligt misschien net iets boven uw budget, maar geen nood. In onze museumshop vindt u zeker een geschikt geschenk voor een Rubens fan of een mooi aandenken aan uw bezoek.

In onze shop vindt u een schat aan onweerstaanbare hebbedingen: kunstpublicaties en kunstmagazines, wenskaarten, leuke gadgets, schrijfwaren, kledij, accessoires en meer.

De museumshop vindt u in het paviljoen voor het Rubenshuis. De shop is geopend tijdens de openingsuren van het museum.

 

Publicatie 'Het Rubenshuis'

‘Het Rubenshuis’ is een nieuwe publicatie over de meester en zijn kunstenaarswoning. Geschreven door Ben van Beneden, directeur van het Rubenshuis en Rubenskenner bij uitstek.

Peter Paul Rubens is een van de grootste kunstenaars uit de 17e eeuw. 400 jaar later blijft die waardering onaangetast. Net zoals Rubens door heel Europa reisde, is zijn artistieke erfenis intussen wereldwijd verspreid. Maar alleen in Antwerpen komt Rubens thuis, alleen in het Rubenshuis treedt u binnen in zijn huis en zijn leefwereld.

Dit nieuwe boek geeft een overzicht van de carrière van de kunstenaar, de organisatie van zijn atelier en de samenwerking met zijn collega-kunstenaars. Daarnaast biedt het een unieke inkijk in Rubens’ persoonlijke leven: Rubens was een zeer succesvol, getalenteerd, charmant en gelukkig man. Maar hij kende ook groot verdriet. Op vijftien jaar tijd verliest hij zijn broer Filips, zijn dochtertje Clara Serena en zijn vrouw Isabella. Met zijn tweede, veel jongere vrouw Helena vindt hij opnieuw het geluk.

  • Prijs: € 12,50
  • Te koop in de museumshop van het Rubenshuis
  • Beschikbaar in Nederlands en Engels.

 

 

Catalogus Rubens privé

In het voorjaar van 2015 liep in het Rubenshuis de tentoonstelling ‘Rubens privé. De meester portretteert zijn familie'.  De tentoonstelling werd begeleid door een volledig in kleur geïllustreerde catalogus. Deze publicatie is nog steeds te koop in de bookshop van het Rubenshuis.

Michelangelo vond de portretkunst een onbenullig genre en ook voor Rubens behoorde het schilderen van portretten niet tot zijn favoriete bezigheden. Toch was hij een van de beste portrettisten van zijn tijd. Als geen ander wist Rubens in zijn portretten beweeglijkheid en een haast tastbaar gevoel van aanwezigheid te suggereren. Zijn mooiste, meest verrassende portretten maakte hij van zijn naaste familieleden. Rubens’ intieme portretten waren nooit bedoeld om in het openbaar te worden getoond en zijn dan ook aanzienlijk vrijer en experimenteler opgevat dan de beeltenissen die hij van invloedrijke opdrachtgevers maakte. Niets aan deze schilderijen lijkt geïdealiseerd. Het zijn zeldzaam eerlijke werken, waaruit tegelijk veel liefde spreekt. Terwijl Rubens in zijn honderden brieven nauwelijks iets over zijn emotionele leven prijsgaf, tonen de portretten die hij van zijn intimi schilderde en tekende op een heel bijzondere manier de genegenheid die hij voor zijn eerste en tweede vrouw, zijn broer en zijn kinderen voelde.

Bijna vierhonderd jaar na hun ontstaan tintelen deze portretten nog altijd van het leven. In ‘Rubens privé’ werd voor het eerst het private werk van een van de meest publieke schilders van de zeventiende eeuw voor het voetlicht gebracht. In het boek belichten internationale Rubensspecialisten de functie en betekenis van Rubens’ familieportretten en hun plaats in de context van zijn leven en werk.

  • Prijs: € 39,95
  • Te koop in de museumshop van het Rubenshuis
  • Beschikbaar in Nederlands.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief