Rubens Experience Center

Open in 2020

In 2020 opent in het Rubenshuis het Rubens Experience Center. Een gloednieuw gebouw waarin u Rubens ‘beleeft’. En dat mag u letterlijk nemen.

U stapt er in het leven van Peter Paul Rubens. En u ontdekt er de vele fysieke en mentale sporen die de meester naliet in zijn eigen huis, in de stad en de wereld.

 

Opening in 2020

Hoe? Dat blijft nog even geheim. De eerste spade gaat in de grond in 2019.  En in 2020 is het al zo ver. Dan opent het Rubens Experience Center zijn deuren met de expo Designed by Rubens.  Tegelijkertijd opent ook het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen opnieuw zijn deuren.

 

Interactief bezoekerscentrum

Toerisme Vlaanderen en de stad Antwerpen investeren samen 6 miljoen euro in het project. Het gloednieuwe gebouw verrijst naast en tussen de bestaande historische gebouwen op de Rubenssite. Het zal onderdak bieden aan een interactief bezoekerscentrum waarin u Rubens zal beleven. Dankzij multimedia stapt u binnenkort in het leven van de meester.

Samen met een open, uitnodigend en toegankelijk gebouw creëert het Rubenshuis ook een nieuwe visie op het onthaal. Het bezoekerscentrum reikt sleutels aan voor duiding, verdieping én nog meer beleving. Tegelijkertijd ontdekt u er de vele fysieke en mentale sporen die de meester naliet in het Rubenshuis, in de stad en de wereld.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief