De meester leeft

Nieuwe topstukken en verborgen geheimen. Dat heeft het Rubenshuis voor u in petto tijdens het culturele stadsfestival ‘Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert’. De collectie wordt verrijkt met meesterwerken. Rubens’ geheimen ontdekt u dankzij de restauraties van het Zelfportret, de portiek en het tuinpaviljoen.

Praktisch

De meester leeft

  • Van 1 juni 2018 t/m 13 januari 2019
  • Van 10 tot 17 uur (gesloten op maandag)
  • Prijs: € 10/ € 8 / gratis

Koop uw ticket in het museum of via onderstaande knop.

Bestel tickets

B-Dagtrip

Voordelig met de trein naar De meester leeft. Klik hier voor meer info

Baroque Festival Card

De Baroque Festival Card geeft gratis toegang tot alle expo's van Antwerpen Barok 2018. Rubens inspireert en Monumentale Kerken. De kaart is 48 uur geldig en kost € 25 en wordt verkocht in de bezoekerscentra aan de Grote Markt & in het Centraal Station, in het Rubenshuis en online.

Rubenshuis toont unieke Rubens en Van Dyck
Kindermoord in Bethlehem en De apostel Mattheüs
Dit najaar ontdekt u tijdens Antwerpen Barok 2018 twee unieke bruiklenen in het Rubenshuis. De Kindermoord in Bethlehem, een vroeg meesterwerk van Rubens en de duurste Rubens ooit, is vanaf 26 september uitzonderlijk te zien in het groot atelier. Ook van Anthony van Dyck, Rubens’ meest getalenteerde leerling, toont het museum een vroeg topwerk: de apostelkop Mattheüs.
Nieuwe topstukken

Speciaal voor Antwerpen Barok 2018 wordt de collectie verrijkt met bijzondere werken: naast het gerestaureerde zelfportret van Rubens ziet u nog topwerken van Rubens' hand en meesterwerken van enkele van zijn meest getalenteerde leerlingen en tijdgenoten.

Bruikleen 2018
Te zien van 26 september 2018 t/m 3 maart 2019
Kindermoord in Bethlehem
Bruikleen 2018
De apostel Mattheüs
Bruikleen 2018
Portret van Jan Wildens
Aanwinst 2018
Zelfportret
Bruikleen 2018
Stilleven met een vaas en bloemen
Bruikleen 2018
Een man en een jongen, met een glas wijn en een kaars
Bruikleen 2018
David en Abigail
Bruikleen 2018
Hoofd van een man met een baard
Bruikleen 2017
Portret van een dame en haar dochter
Bruikleen 2017
Heilige Catharina
Ook interessant
Rubens after work
vrijdag 14 december 2018 van 17:30 tot 18:00
Individuele bezoekers Uitverkocht
De Kindermoord in Bethlehem, één van de bekendste schilderijen uit het oeuvre van Rubens, is uitzonderlijk te zien in het Rubenshuis tot en met 3 maart 2019. Museumdirecteur Ben van Beneden legt uit waarom deze vroege Rubens een meesterwerk is.
Achter de schermen
Ontdek Rubens als architect
De portiek en het tuinpaviljoen worden gerestaureerd. De werken hebben een zichtbare impact. Toch kan u de restauratiewerken ter plekke volgen en zelfs op de stellingen wandelen. Nooit eerder had u de kans om zo dicht bij de architectuur van Rubens te komen. Ontdek hier de mogelijkheden.
Podcast
In samenwerking met Klara
Het stadsfestival Antwerpen Barok 2018 gaat op zoek naar de erfenis van Peter Paul Rubens en zijn impact op andere kunstenaars. Een mooie aanleiding voor een podcast. Sara Debroey, redacteur Cultuur Klara bij VRT, neemt u mee op een tocht door het leven van één van de grootste kunstenaars aller tijden.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief