Vraag & Antwoord

Vind het antwoord op je vraag.

Vraag & Antwoord

Ticketverkoop

Dat doe je best vooraf via onze webshop. Zo staat je bezoek netjes gepland en ben je zeker van je plek.

Dat kan, maar enkel wanneer er nog voldoende plaatsen beschikbaar zijn. Liever geen risico nemen? Reserveer dan je ticket online.  

Helaas. Om de capaciteit en de veiligheid te bewaken, is het niet mogelijk om je bezoek aan Rubens Experience en de tuin te onderbreken. Een bezoek aan de bibliotheek en de shop is gratis.      

Sorry, aangekochte tickets zijn enkel geldig op de gekozen datum. Lees hier alle verkoopsvoorwaarden.   

Liever niet. Spaar een boom en toon ons je ticket op je smartphone.  

Geen zorgen! Meld je gewoon even aan bij de balie. Je betaling staat geregistreerd in ons systeem op het emailadres van de koper.    

Helaas. Tickets bestellen kan enkel via de webshop. Bij problemen kun je er kopen bij de balie (indien voorradig).   

Vooral rustig blijven. Indien er voldoende ruimte is, schuiven we je door naar het eerstvolgende tijdslot. Mogelijk is je bezoek hierdoor wel wat korter. 

Zeker. Onze medewerker aan de balie kan een nieuwe kaart van museumpas voor je maken. Houd wel rekening met een kleine administratieve kost.  

Check zeker je spam-folder. Of wacht nog even af. In uitzonderlijke gevallen duurt het tot 48 uur voordat je bank de betaling bevestigt. Ontving je wel een betaalbewijs, maar nog steeds geen tickets? Neem dan snel contact op via Rubenshuis@antwerpen.be.  

Toch wel. Kies bij je bestelling voor een ticket -18 jaar in onze webshop. Zo weten wij hoeveel mensen er komen en ben jij helemaal zeker dat je kind toegang krijgt.  

Groepsbezoek

Vanaf 12 personen vorm je een groep en kun je een rondleiding reserveren. Dan heb je recht op tickets aan groepstarief. Opgelet: het maximale aantal personen per groep is 15 (exclusief gids).  

Dat kan snel en makkelijk via de webshop van onze partner Experience Antwerp. Vergeet zeker niet om bovenop de gids ook het juiste aantal tickets voor je groep te bestellen.  

Op dinsdag- en donderdagvoormiddag is het Rubenshuis open voor groepen. Groepsbezoeken met gids krijgen voorrang. Wil je zonder gids komen, stuur dan wel minimaal 7 dagen vooraf een mail naar rubenshuis@antwerpen.be met vermelding van de datum, het gewenste tijdstip van je bezoek, het aantal deelnemers en je naam, e-mailadres en telefoonnummer.  

Jawel. Vanaf 12 personen vorm je een groep. Dan kun je een rondleiding reserveren en tickets kopen aan groepstarief. Opgelet: het maximale aantal personen per groep is 15.  

Enkel met een geldig ticket. Check vooraf zeker bij welk type rondleidingen het tuinbezoek is inbegrepen. Je vindt ze hier.  

Helaas. Enkel de officiële gidsen van het Rubenshuis mogen een groep begeleiden. Je boekt ze via Experience Antwerp.  

Schoolbezoek

Helaas. Spontane schoolbezoeken zijn niet mogelijk. Elke dinsdag- en donderdagvoormiddag zetten we heel graag onze deuren open voor leerlingengroepen van het secundair onderwijs. Check vooraf de rondleidingen voor scholen

Een klasbezoek zonder gids is gratis. Elke dinsdag- en donderdagvoormiddag zetten we onze deuren open voor leerlingengroepen van het secundair onderwijs. Check vooraf de rondleidingen voor scholen

Het Rubenshuis heeft geen vaste lunchplek. Maar afhankelijk van de grootte van de groep bekijken we graag de mogelijkheden. 

Een bezoek zonder gids reserveer je via mail, een rondleiding met gids via de webshop van Experience Antwerp. Raadpleeg hier de details of bekijk de antwoorden op de vragen bovenaan.  

Leerlingen van het secundair onderwijs mogen vrij rondlopen mits een begeleider een oogje in het zeil houdt.

Praktische info

De voorstelling in Rubens Experience duurt ongeveer 30 minuten. Voor een bezoek aan de tuin is er geen tijdslimiet. Een bezoek met een gids duurt 1,5 uur. 

Zeker. We beschikken over een grote lift en al onze ruimtes zijn voorzien van brede doorgangen.   

Rubens had er zelf eentje, maar vandaag zijn enkel nog assistentiehonden toegelaten.  

  • Leg je Rubenservaring gerust vast voor later of om te delen op je sociale media. Je mag ons zelfs taggen. Al gelden er wel enkele beperkingen:   
  • beeldmateriaal enkel voor eigen gebruik  
  • statief, flits, selfiestick en drone zijn niet toegelaten  
  • geen beveiligingsinstallaties filmen of fotograferen  

Heb je commerciële plannen? Doe dan een aanvraag via filmcel@antwerpen.be  

Goeie vraag. Want voor het tuinbezoek heb je tussendoor misschien opnieuw je jas nodig. Die kun je kwijt in de lockers bij de inkomzone. Ze zijn ook geschikt om je handtas, rugzak (tot 45x25x25 cm), lunchpakket of persoonlijke spullen in op te bergen. De elektrische pincode voor het slot stel je makkelijk zelf in.

Enkel de historische kunstenaarswoning is nog gesloten voor renovatie. Rubens Experience, de tuin en de bibliotheek zijn volledig open voor het publiek.   

Ja, hoor! We tonen je enkele van onze mooiste stukken. Op de volledige collectie is het nog even wachten tot de heropening van de kunstenaarswoning.   

Maak het jezelf makkelijk en breng zo weinig mogelijk spullen mee. Toch nood aan wat opbergruimte? Gebruik dan een locker bij de inkom (zie eerdere vraag). Opgelet: met bagage groter dan 45×25×25 cm kan de toegang je geweigerd worden.   

Fietsen, vouwfietsen en steps mogen niet binnen in ons gebouw. Bij de lockers is er wel ruimte voor rollators en enkele kinderwagens.  

Let altijd goed op je spullen. Maar geen paniek. Wij bewaren alle gevonden en achtergelaten voorwerpen aan onze balie. Neem gerust contact op tijdens de openingsuren.  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten van het Rubenshuis? Abonneer je op de nieuwsbrief.
Inschrijven