Het Rubenshuis

Online altijd open #blijfinuwkot

Het museum mag dan wel gesloten zijn door de coronacrisis, online zijn we altijd open. Duik in onze collectie, ontdek onze aanwinsten en bruiklenen, beluister de audiogids 'De meester leeft' met de Antwerp Museum App, herbekijk het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad of ontdek wie Rubens was in tekst en beeld of via de podcast van Klara.
Over Rubens en zijn leven
Podcast
Sara Debroey, redacteur Cultuur Klara bij VRT, neemt u mee op een tocht door het leven van één van de grootste kunstenaars aller tijden. Onderweg krijgt ze gezelschap van verschillende Rubenskenners.
Audiotour
Breng een virtueel bezoek aan het Rubenshuis met de tour 'De meester leeft'. Online of op uw smartphone met de gratis Antwerp Museum App.
Uitgelicht
Herbekijk de aflevering
Het Nederlandse trio Maarten, zijn broer Vincent en zijn zus Sis, beter bekend als de Van Rossems, bezochten Antwerpen en gingen langs in Museum Mayer van den Bergh, Museum Plantin-Moretus en het Rubenshuis.
Interessante lectuur
Hij kon alles en hij wist alles. Hij was een briljant en veelzijdig kunstenaar, leidde een groot atelier, sprak zijn talen, verzamelde kunst, ontwierp zijn eigen huis, reisde als diplomaat door Europa en was geïnteresseerd in wetenschap. Rubens was een alleskunner.
Over onze collectie en aanwinsten en bruiklenen
De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe werken. Bekijk hier onze aanwinsten en bruiklenen.
Duik in de volledige museumcollectie. Ook kunstvoorwerpen die niet te zien zijn, kan u hier bekijken.
In quarantaine?
Bezoek eens een museum online
Ook buiten het Rubenshuis valt er online heel wat te beleven. Radiozender Klara maakte een uitgebreid overzicht. Een absolute schatkamer is de Google Arts & Culture website, waar u ogen te kort komt om alles te bekijken. In het artikel vindt u ook een lijstje van binnen- en buitenlandse musea die u online kunt bezoeken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief