Het Rubenshuis

Online altijd open

Het museum is online altijd open. Duik in onze collectie, ontdek onze aanwinsten en bruiklenen, beluister de audiogids 'De meester leeft' met de Antwerp Museum App, herbekijk het bezoek van de Van Rossems aan het museum en de stad of ontdek wie Rubens was in tekst en beeld of via de podcast van Klara.
Digitale rondleiding door het museum

The "Stay At Home Museum" – episode 3: Rubens

Met directeur Ben van Beneden
Wie op woensdag 22 april 2020 de private guide van Ben van Beneden door de kunstenaarswoning van Peter Paul Rubens gemist heeft, krijgt hier een herkansing. De digitale rondleiding in het Engels met Nederlandse ondertitels is hier te bekijken. Een initiatief van Visit Flanders in het kader van het project Vlaamse Meesters.
Over Rubens en zijn leven
Podcast
Sara Debroey, redacteur Cultuur Klara bij VRT, neemt u mee op een tocht door het leven van één van de grootste kunstenaars aller tijden. Onderweg krijgt ze gezelschap van verschillende Rubenskenners.
Audiotour
Breng een virtueel bezoek aan het Rubenshuis met de tour 'De meester leeft'. Online of op uw smartphone met de gratis Antwerp Museum App.
Uitgelicht
Herbekijk de aflevering
Het Nederlandse trio Maarten, zijn broer Vincent en zijn zus Sis, beter bekend als de Van Rossems, bezochten Antwerpen en gingen langs in Museum Mayer van den Bergh, Museum Plantin-Moretus en het Rubenshuis.
Interessante lectuur
Hij kon alles en hij wist alles. Hij was een briljant en veelzijdig kunstenaar, leidde een groot atelier, sprak zijn talen, verzamelde kunst, ontwierp zijn eigen huis, reisde als diplomaat door Europa en was geïnteresseerd in wetenschap. Rubens was een alleskunner.
Over onze collectie en aanwinsten en bruiklenen
De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe werken. Bekijk hier onze aanwinsten en bruiklenen.
Duik in de volledige museumcollectie. Ook kunstvoorwerpen die niet te zien zijn, kan u hier bekijken.
Voor kinderen

Thuis met het hele gezin? Zin om samen iets leuks te doen? Wij helpen je graag op weg.

Knutsel met een schoendoos je eigen museum
Rubens verzamelde zelf kunst en had natuurlijk ook zijn eigen werken thuis ophangen. Hij leefde dus eigenlijk in een museum. Maak jij ook je eigen museum?
Niets is zo leuk als kleuren. Download je favoriete kunstwerk en kleur het in.
Heb je even genoeg van taal en rekenen? Ontdek via Karrewiet alles over Rubens, een superster uit de 17de eeuw.
In quarantaine?
Bezoek eens een museum online
Ook buiten het Rubenshuis valt er online heel wat te beleven. Radiozender Klara maakte een uitgebreid overzicht. Een absolute schatkamer is de Google Arts & Culture website, waar u ogen te kort komt om alles te bekijken. In het artikel vindt u ook een lijstje van binnen- en buitenlandse musea die u online kunt bezoeken.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief