Welkomstfeest zelfportret Rubens

21 april 2018 van 10 tot 20 uur

De Meester leeft! Rubens’ beroemde zelfportret is op 21 april terug thuis na een ingrijpende restauratie. De gastheer van het stadsfestival‘Antwerpen Barok 2018’ ziet er piekfijn uit en is helemaal klaar voor zijn feestjaar. Ontdek het 'nieuwe' topstuk tijdens een groot feest in en rond het huis van Rubens. Met straattheater, lezingen, workshops, lichtspektakel en een uniek fotomoment met de meester himself.

Praktisch

Welkomstfeest zelfportret Rubens

  • 21 april 2018
  • Gratis
  • Van 10 tot 20 uur
  • In en rond het Rubenshuis

Reserveren aanbevolen voor de lezingen

Stuur een mail naar rubenshuis@stad.antwerpen.be of bel 03 201 15 50 (tijdens de openingsuren van het museum)

 

Programma

Steltenlopers en lichtspektakel

Het feest begint op de Antwerpse Meir en Wapper, waar de steltenlopers van Animare u begroeten en meenemen naar het Rubenshuis. De poëtische, subtiele lichtinstallaties van El Circo d’ Ell Fuego toveren het museum voor de gelegenheid om tot een feeërieke plek.

Lezingen en uniek fotomoment

In het museum zelf ontdekt u het gerestaureerde Zelfportret van Rubens. Het verschil voor en na de restauratie is enorm. Hoe de restauratoren te werk zijn gegaan vertelt museumdirecteur Ben van Beneden tijdens één van zijn boeiende lezingen. Een feestelijk fotomoment kan natuurlijk niet ontbreken. Fotografeer uzelf op een prachtige fauteuil vóór het zelfportret. Maar verschiet niet als dit meubelstuk naar uw favoriete Rubensschilderij informeert, want deze zetel leeft.

Workshops voor jong en oud

En tenslotte, wie doet even goed als Rubens? Jong en oud gaan aan de slag en tekenen of schilderen een zelfportret. Met enkele tips van de meester neemt u een prachtig kunstwerk mee naar huis.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief