Meer over Rubens Experience

Klaar voor een onvergetelijke tijdreis? In deze ondergrondse studio katapulteert de techniek van nu je naar het Europa van toen. Met een audiovisuele show, interactieve tools en zijn prachtige Zelfportret graaf je door het werk en leven van Rubens.  

Meer over Rubens Experience

Hoogtechnologische trip 

Grote kunstenaars sterven nooit. Logisch dus dat Rubens al vier eeuwen fascineert. Door wat hij kon, maar ook omwille van wie hij was. Een verhaal dat verteld moet worden. En zó veelzijdig is dat een boek of klassiek museum niet volstaan. In Rubens Experience stap je er zélf in. Het is het vertrekpunt van jouw hoogtechnologische reis door zijn bestaan. Zo zag je Rubens nog nooit!

Als muren konden praten 

Neem plaats in de open ruimte. Zie je dat? Op de grote wand verschijnen kunstwerken van Rubens en zijn Italiaanse inspiratiebronnen. Het ene moment levensgroot, het andere alles in detail. Verschillende muren, doeken en schermen tonen zijn levensverhaal, terwijl een audiospel je nóg dieper zijn wereld inzuigt.  

Je volgt de kunstenaar vanuit het oude Antwerpen naar Rome, Parijs, Londen en Madrid. Een bijna levensechte confrontatie met de rijkdom en kracht van Rubens’ werk en leven. Passioneel en soms net heel sober. Dramatisch en dan weer speels. Levendig, maar even vaak ingetogen. Rubens in your face! En zo recht naar je hart.  

Interactief onderzoek 

Nu is het aan jou. Via verschillende belevingszones ga je zelf op onderzoek uit. Meteen trekt een reusachtig schilderij je aandacht: Maria Tenhemelopneming. Rubens schilderde het voor de Antwerpse kathedraal. Plots duikt het ook hierop. En krijg je de kans om je te verdiepen in élke penseelveeg. Zoom in en ontdek telkens weer nieuwe dingen.  

Waar haalde Rubens zijn inspiratie vandaan? Hoe begon hij aan zijn topstukken? Wat was de rol van zijn medewerkers? En hoe onderscheid je een echte van een valse Rubens? Op deze en tal van andere vragen krijg je een antwoord bij de belevingstafels. Word zélf opdrachtgever, doe een kunstquiz met andere bezoekers en figureer in een legendarisch werk.

Oog in oog met Rubens

In een van de zijkabinetten word je omringd door exclusieve kunstobjecten uit de collectie van het Rubenshuis. Drie ervan staan afgebeeld op de ‘Kunstkamer van Cornelis van der Geest’, een werk van Willem Van Haecht uit 1628. Vind jij ze terug? En herken je Rubens? Neem ook een foto van jezelf en verwerf een plekje in het kunstkabinet.  

Aan de andere kant sta je oog in oog met Rubens. Op zijn Zelfportret zie je geen schilder, maar een elegante gentleman. Een bewuste keuze? En strookte dat met het beeld dat anderen van hem hadden? Rubens was een bekend figuur en werd druk besproken. Tussen het geroezemoes van tijdgenoten door hoor je plots ook zijn stem.

𝓲

Rubens hélemaal doorgronden?

Reserveer nu je tickets voor Rubens Experience   

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en activiteiten van het Rubenshuis? Abonneer je op de nieuwsbrief.
Inschrijven