Briljant bezoek voor groepen

Ontdek in groep David Bowie's Tintoretto en andere bijzondere bruiklenen met een gegidste rondleiding.

Dankzij goede contacten met verzamelaars en handelaars kan het museum regelmatig nieuwe topstukken tonen. Tijdens de rondleiding maakt u kennis met topwerken uit de vaste collectie en met spectaculaire bruiklenen. Zoals de Heilige Catharina van de Venetiaanse schilder Jacopo Tintoretto, een van de eerste kunstaankopen van David Bowie.

 

The Rubens House, 'a museum Bowie loved'

Op donderdag 10 november 2016 vond in Londen (Sotheby’s) de veiling plaats van David Bowie’s kunstverzameling. Hoewel het popicoon bijna uitsluitend moderne kunst verzamelde, bezat hij ook een monumentaal altaarstuk van Jacopo Tintoretto (1518-1594). Het werk van de Venetiaanse meester werd gekocht door een particuliere verzamelaar, die enkele minuten na de veiling aankondigde om het in langdurige bruikleen aan het Rubenshuis te geven.

Tintoretto's Heilige Catharina was één van de eerste kunstaankopen van David Bowie. Ook Rubens en Van Dyck hadden werken van de Venetiaanse meester in hun privécollectie. Daarom wil de nieuwe eigenaar het schilderij tonen waar het hoort: in het Rubenshuis, ‘a museum Bowie loved’.

 

Over de 'Briljant bezoek' rondleidingen

Het Rubenshuis krijgt regelmatig briljant bezoek over de vloer. Het zijn topstukken van meesters zoals Anthony van Dyck, Jacob Jordaens of Rubens. De werken worden tijdelijk - en meestal in wereldprimeur - aan het publiek getoond.

Tijdens deze rondleidingen krijgt u naast werk van Tintoretto ook werk te zien van Peter Paul Rubens, Anthony van Dyck, Jan Brueghel I, Jacob Jordaens, Pieter Neefs, Giovanni Cariani en Maerten De Vos.

 

Praktisch

Rondleidingen voor groepen

  • Duur: 90 minuten
  • Prijs: € 75 + € 5 administratiekosten, exclusief de toegang tot het museum
  • Maximum 15 personen per gids

Reservatie

Visit Antwerpen - Booking and Ticketing
Tel +32 (0)3 232 01 03 (elke werkdag tussen 9 en 16 uur bereikbaar)
tickets@visitantwerpen.be

Meld je aan voor onze nieuwsbrief