Rubens. De podcast

In samenwerking met Klara

Het stadsfestival Antwerpen Barok 2018 gaat op zoek naar de erfenis van Peter Paul Rubens en zijn impact op andere kunstenaars. Een mooie aanleiding voor een podcast. Sara Debroey, redacteur Cultuur Klara bij VRT, neemt u mee op een tocht door het leven van één van de grootste kunstenaars aller tijden. Van zijn jonge jaren tot aan zijn dood in 1640.

Waarschijnlijk kon niemand bij de geboorte van Peter Paul Rubens in de 16de eeuw voorspellen dat zijn naam zou doorklinken tot in de 21ste eeuw.

Rubens is in de loop van 400 jaar nooit uit de mode geweest. Hij kon alles en hij wist alles. Hij was een briljant en veelzijdig kunstenaar, leidde een groot atelier, sprak zijn talen, verzamelde kunst, ontwierp zijn eigen huis, reisde als diplomaat door Europa en was geïnteresseerd in wetenschap. Rubens was een alleskunner.

 

Duik in het leven van Rubens

Wie waren zijn ouders? Waarom trekt hij op jonge leeftijd naar Italië? Hoe sterk was zijn band met Antwerpen? Hoe was Rubens als familieman?

Sara Debroey, redacteur Cultuur Klara bij VRT, neemt u mee op een tocht door het leven van Rubens. Onderweg krijgt ze gezelschap van verschillende Rubenskenners.

Beluister hier de podcast

Meld je aan voor onze nieuwsbrief