Wat is er te zien?

Het Rubenshuis heeft heel wat te bieden. Naast de vaste presentatie zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen, het gebouw, een uitgebreide collectie,...

Collectie

De collectie omvat een groot aantal werken van de meester zelf en van zijn beroemde collega’s en tijdgenoten. En er zijn, alsof u dat nog nodig had, nog meer goede redenen om het Rubenshuis te bezoeken.

In de collectie zitten een aantal werken die u zeker niet mag missen. Bekijk hier de topstukken.
De collectie wordt regelmatig aangevuld met nieuwe werken. Bekijk hier onze aanwinsten en bruiklenen.
Rubens woont ongetwijfeld in een riant decor. Hij decoreert zijn woning met voorwerpen die passen bij de architectuur van zijn huis en die zijn stand en goede smaak weerspiegelen.
Zorg dragen
Het Rubenshuis zorgt voor een goede bewaring van het huis, de tuin en de collectie. Maar voor sommige objecten is een goede conservatie niet voldoende. Dan gaan we over op restauratie.
Raadpleeg hier de volledige collectie van het Rubenshuis. Ook kunstvoorwerpen die niet in het museum te zien zijn, kan u hier bekijken.
Huis en tuin

Hier woonde Rubens, een van de grootste kunstenaars ooit, met zijn vrouw en kinderen. Hier schilderde hij in zijn majestueuze atelier, samen met zijn medewerkers. Hier kuierde en filosofeerde hij met vrienden in zijn tuin. Hier koesterde hij zijn weergaloze kunstverzameling. Hier stierf hij in 1640. In zijn huis toont Rubens écht wie hij was.

“Zijn woning zal de verbazing der vreemdelingen, de bewondering der reizigers opwekken.”
In dit atelier ontstonden de meeste werken van Rubens. Hij demonstreert er zijn talent als schilder én organisator.
De huidige tuin is een geloofwaardige reconstructie van de tuin in Rubens’ tijd. Een rustpunt in het midden van de drukke stad.
Stap door de hoofdpoort via de binnenplaats naar de portiek, die woonhuis en atelier verbindt.
Tijdelijke tentoonstellingen

Momenteel is er geen tentoonstelling. 

Bekijk hier voorbije tentoonstellingen

Meld je aan voor onze nieuwsbrief